Nieuwe bordspellen te spelen thuis met familie en vrienden

Nieuwe bordspellen die je met je familie en vrienden kunt spelen, altijd gezellig om met zijn allen een spelletje te spelen! We hebben een overzicht gemaakt van diverse populaire bordspellen, die je met veel mensen om je heen kunt spelen. Voor ieder is er een leuk spel te koop.

Inis

Het bordspel genaamd Inis geeft spelers de kans om Keltische geschiedenis te schrijven. Alle spelers zijn Keltische stamhoofden. Het doel van dit spel is om verkozen te worden als Koning van het eiland Inis. Je moet heiligdommen stichten en vredelievende clans beschermen. De nabijgelegen gebieden moet je allemaal onderzoeken en in totaal zijn er drie manieren om te winnen. Je kunt winnen door religie (de bezetting van de gebieden met heiligdommen), of door leiderschap (het aantal clan figuren) en door gebiedsverovering (verspreiding van de clan figuren). Je gaat met elkaar samenleven, maar de verschillen kunnen tot conflicten leiden. Soms kan het in vrede worden opgelost, maar niet altijd. Probeer de leider te blijven…

SeaFall

Het bordspel SeaFall is een spel waarbij de grote avonturen op zee centraal staan. Hierbij is de zeevaart in opkomst en het rijkdom en de welvaart liggen te wachten op alle dappere helden die in het spel willen gaan strijden. Je kunt zeilen naar nieuwe landen en de verborgen geheimen van de hele wereld ontdekken. Het spel is ontworpen door Rob Daviau. Je hebt bij dit spel een spelbord, een logboek van de kapitein, meer dan 80 kaarten, 10 plastic schepen en spelregels. Een spel waarmee je je uren kunt vermaken en waarbij iedere stap weer kan zorgen voor spannende en grootse verrassingen en onthullingen.

Quadropolis

Bij het spel Quadropolis heb je de taak om een zo mooi mogelijke stad te gaan bouwen in vier ronden. Je gaat de stad bouwen op een plateau met daarop weer zestien plaatsen voor fiches. Je hebt per ronde vier bouwers die jouw tot dienst kunnen staan. Op de pijlen staan deze afgebeeld. Deze bouwers kunnen voor jou gebouwen selecteren vanuit een bouwaanbod, dit is een plateau van 25 fiches per ronde. Je beslist zelf of je flatgebouwen wil bouwen, of een winkel, een haven, een park, een fabriek of een stadskantoor. Een gebouw mag je alleen leggen op de vakjes in de rijen en de kolommen die weer corresponderen met het nummer van je eigen bouwer. In het begin is dat nog goed te doen, maar als je meer gebouwen hebt, moet je steeds beter opletten wat de opties zijn. Het is continu puzzelen waarbij je op zoek gaat naar het gebouw dat bij jouw tactiek past.

Ticket to Ride Europe

Bij het bordspel Ticket to Ride Europe reis je over het hele continent. Je gaat door donkere tunnels in Zwitserland en je kunt ook aan boord van een veerboot op de Zwarte Zee. Je bouwt mooie treinstations in de grote hoofdsteden van diverse oude wereldrijken en dan breng jij het misschien wel tot de status van Europa’s grootste treinmagnaat. Het is een mooi grafisch uitgevoerd spel en spelers worden hierbij uitgenodigd tot het leggen van spoorverbindingen tussen de grote steden in heel Europa. Je moet als spoorwegpionier door kaartencombinaties vergunningen krijgen voor het uitvoeren van deze verbindingen. Het is een spannend spel en je speelt het met twee tot vijf personen.

Camel Up

Camel Up is een leuk spel, een leuke kamelenrace en het is een vlot race- en gokspel en geschikt voor maximaal 8 spelers. In totaal rennen er vijf kamelen over een zandparcours en deze proberen etappes of zelfs de hele race te winnen. Maar let goed op, want de kamelen zijn erg vindingrijke dieren. Als zij een soortgenoot tegenkomen dan spring ze op hun rug en zo worden ze dus gedragen. Iedere race bestaat uit meerdere etappes. Alle spelers mogen op de winnaar van een etappe gokken, maar ook op de winnaar en de verliezer van de complete race. Ook heb je nog eens de mogelijkheid om met behulp van een woestijntegel de race te manipuleren. Na iedere etappe en de race krijg je geld als je goed hebt gegokt. Maar heb jij op de verkeerde ingezet, dan moet je betalen. Hoe slim ben jij tijdens de kamelenrace?

Patchwork

Patchwork is een toegankelijk en tactisch tweepersoonsspel. Je doel is om zoveel mogelijk lapjes neer te leggen op je dekentableau. Het lapje moet passen, maar je moet ook rekening houden met de tijd. Je krijgt aan het einde namelijk zoveel punten als het aantal knopen dat je hebt min tweemaal de onbebouwde velden op het speelbord. Wanneer je als eerste een deken hebt gebouwd van 7 x 7, dan win je meer bonuspunten. Je bent bij dit spel niet perse om de beurt aan zet. Als iemand in tijd achterloopt, is hij zolang aan de beurt tot de tijdsteen de ander in heeft gehaald. Dit kan dus erg interessant en spannend worden. De lapjes liggen iedere keer in een andere volgorde op het speelbord, dus iedere ronde is weer anders en zit vol spannende elementen. Let bij het spel goed op de tijd, beslis op tijd of je voor een perfect deken gaat of toch niet. Daar kun je namelijk het inpassen van de lapjes op afstemmen. Je moet ook goed naar je eigen dekentableau kijken en dat van de andere speler (de knopen). Daar kun je snel uit afleiden wat jouw volgende zet gaat worden.