Top 10 outdoor spellen die je niet wilt missen

Top tien van de beste Outdoor Games die je niet wil missen. Er zijn veel leuke spellen voor volwassenen en kinderen. Soms kunnen spellen door jong en oud worden gespeeld, soms zijn spellen meer geschikt voor kinderen en soms meer voor volwassenen. Daar wordt bij deze spellen ook rekening mee gehouden. Zeker in de zomer is het lekker om met zijn allen naar buiten te gaan en een heerlijke dag samen te beleven. Er kunnen buiten veel spellen gedaan worden. Je kunt een paar hamburgers op de barbecue leggen en je sluit een heerlijke dag af door samen buiten te eten. We geven je tien leuke outdoor games voor jong en oud, dus dat wordt genieten deze zomer.

Badmintonnen

Badminton is een spel dat veel mensen van de vakantie kennen, maar ook achter in de tuin kan het gespeeld worden. Met een beetje oefening kan iedereen mee doen. Het is voor jong en oud geschikt. Je kunt ook teams maken en tegen elkaar spelen. Er kan voor het plezier gespeeld worden, je kunt ook de punten bijhouden. Het is een spel dat op veel manieren gespeeld kan worden. Spreek de spelregels tevoren af of speel voor de lol!

Jeu de boules

Jeu de boules is een leuk spel met ballen om buiten te spelen. Je hebt misschien al het idee dat je hebt gewonnen en dan word je ineens verslagen door iemand die de bal toch dichterbij gooit. Ook worden er kampioenschappen gehouden van dit spel en wedstrijden zou je op YouTube kunnen bekijken. Weet je dat ook veel ouderen dit spel graag spelen?

Kan Jam

Veel mensen spelen het spel Kan Jam op het strand. Het gaat hier over frisbees en vuilnisbakken. Het is de bedoeling dat je frisbees gooit in de vuilnisbakken. Je bent lekker veel in beweging en je kunt er op verschillende manieren mee spelen. Je kunt bijvoorbeeld de vuilnisbakken een nummer geven met een vast aantal punten en dan kijken wie de meeste punten kan behalen. Of je kijkt wie de meeste frisbees in willekeurige vuilnisbakken kan gooien. Je kunt het zo moeilijk maken als je zelf wil.

Spikeball

Het spel Spikeball zou je kunnen vergelijken met volleybal. Het spel komt uit Shark Tank. Het werd vaak bij een badplaats gespeeld. Het wordt alleen gespeeld met een trampoline en niet met een net. Het kan in teams gespeeld worden. Het is dan ook een erg leuk spel, dat geschikt is om op een feest te spelen. Ook bij een vereniging of in de buurt is het een spel dat erg uitnodigend en zeer geschikt is om te spelen. Het kan op een grasveld gespeeld worden bijvoorbeeld, kinderen kunnen het spel spelen, maar ook volwassenen kunnen mee doen en hier veel plezier aan beleven.

Jenga

Jenga is een angst-inducerend spel. De angst neemt toe als de toren hoger en hoger wordt. Het spel wordt ook op feesten gespeeld wanneer mensen bijvoorbeeld een biertje op hebben, dan is het nog spannender en kan hij zomaar omvallen. Maar wanneer? Dat wordt erg spannend en het spel is de moeite waard om op ieder feest eens te spelen. Jenga is ook een bekend spel dat kinderen van vroeger op school misschien nog wel kennen. Maar het kan ook heel goed buiten gespeeld worden. Ook voor kinderen is het een leuk spel, maar wanneer er alcohol in het spel komt, moeten er geen kinderen bij aanwezig zijn. Let er dus goed op wanneer je het spel gaat spelen en zorg voor een veilige omgeving, want de toren moet wel om kunnen vallen zonder personen en andere dingen te raken.

Eiermep

Een leuk renspel voor in de groep is eiermep. Je kunt er wel lekker vies van worden. De spelers moeten allemaal met een ei op hun hoofd rennen. Ze moeten ervoor zorgen dat andere spelers het ei niet kapot kunnen slaan. Het spel wordt buiten gespeeld, vanaf elf jaar en ouder. Het beste kun je het spel spelen bij tien spelers of meer. Je hebt rauwe eieren nodig, plakband, stiften, een rol boterhammenzakjes en eventueel wat shampoo om naderhand je haren even te kunnen wassen.

Kimspel

Bij een kimspel gaat het over spellen waarbij je je zintuigen moet gebruiken. Al je zintuigen dien je steeds goed te gebruiken en je moet goed weten wat er om je heen gebeurt. Speel spellen zoals ik zie ik zie wat jij niet ziet of observeer anderen en praat daar samen over. Hoe groter de groep, hoe leuker het kan zijn, want iedereen ziet andere dingen.

Kwalleballen

Rugby kennen de meeste mensen wel, maar ken je kwalleballen ook? Het spel heeft erg veel weg van rugby, maar het is er een vereenvoudigde versie van. Je kunt lekker vies worden en vol modder komen te zitten, maar je gaat in ieder geval plezier beleven. Het spel wordt gespeeld met een juten zandzak en niet met een rugbybal. Het is een balspel voor buiten en wordt gespeeld vanaf elf jaar en het beste kan er gespeeld worden in een open veld. Je maakt aan twee uiteinden een goal. Dan wordt de kwallebal door de spelers gegooid en deze moet naar de goal van de tegenstanders. Maar ze moeten deze op alle mogelijke manieren proberen af te pakken. Na de eerste keer scoren is de zak meteen nat en modderig en wordt het spel ook zwaarder en word je steeds viezer.

Levend Ganzenbord

Het bordspel ganzenbord kennen de meeste mensen wel en levend ganzenbord is daar op gebaseerd. Je gaat om de beurt met een dobbelsteen gooien en je moet dan proberen de pion aan het eindpunt te krijgen. Maar alle spelers zijn bij levend ganzenbord spel een pion. Er zijn diverse variaties mogelijk die je kunt spelen. In ieder geval is het echt een buitenspel, het is geschikt voor alle leeftijden en je kunt dit spel het beste spelen vanaf vier personen tot maximaal dertig (maar dat ligt er aan hoe je gaat spelen).

Olympische waterspelen

Bij de Olympische waterspelen gaat het over een vijfkamp met waterspelletjes. De groep wordt in twee teams verdeeld en je gaat het dan tegen elkaar opnemen. Het zijn buitenspellen meestal gericht op kinderen van zeven tot veertien jaar. Maar ook volwassenen kunnen meedoen aan deze spellen. De spellen die hierbij vaak gespeeld worden zijn waterbal, water vangen, oberrace, bekertjes water doorgeven en een watergevecht.